Hórekord Nassfelden

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Hórekord Nassfelden

Feltöltve: 2014-02-14

A jelenlegi 430 cm-es hótakarójával Nassfeld méltán érdemelte ki a leghavasabb osztrák síterep címet - jelenleg olyan terepeket előz meg mint Mölltal, Hintertux vagy a Stubai gleccser.

Az idei szezon csapadékban gazdag időjárása újra megerősítette a karintiai Nassfeld "hónagyhatalom" jelzőjét. A jelenlegi 430 cm-es hótakarójával Nassfeld méltán érdemelte ki a leghavasabb osztrák síterep címet - jelenleg olyan terepeket előz meg mint Mölltal, Hintertux vagy a Stubai gleccser.

Míg rengeteg salzburgi illetve stájer, egyébként remek adottságokkal rendelkező terep kedvezőtlen körülményekkel, hóhiánnyal és a szokatlan meleggel küzd, addig Nassfelden már decemberben remek hóviszonyok fogadták a síelőket. A terep az idei szezont 2013. december 6-án nyitotta meg, és már az új év első napjaiban is közel 2 méteres hóvastagságot mértek a hegyállomáson.


Az azóta lehullott további bő 2 méternyi hó egyszerűen tökéletes pályákat garantál azoknak, akik a következő hetekben látogatnak el Nassfeldre. A legfrissebb hójelentés szerint egész Ausztriában a karintiai síterep büszkélkedhet a legtöbb hóval, megelőzve ezzel a hagyományosan nagyágyúnak számító tiroli terepeket, sőt a gleccserek pályáit is!