Feltöltődést a Szigetközben - Thermal Hotel Mosonmagyaróvár***

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Feltöltődést a Szigetközben - Thermal Hotel Mosonmagyaróvár***

A természeti kincsek páratlan gazdagsága vonzza a Szigetközbe hosszú idő óta az utazót. A térség másik vonzereje a gyógyvíz, és az erre épülő gyógyturizmus, mely az utóbbi években nagyot fejlődött. A Thermál Hotel Mosonmagyaróvár szállodában meg is győződhetünk a gyógyvíz áldásos hatásáról.

A szálloda a város csendes, kertes övezetében fekszik, az autópályáról érkezők könnyen és gyorsan megtalálják. Parkolóban körülnézve hamar feltűnik, hogy a vendégek a legkülönbözőbb országokból érkeznek, a recepción is éppen egy német házaspárt igazítanak útba, a következő pillanatban már angolul egyeztetik a vacsorát telefonon. Hiába, a nemzetközi vendégsereg megköveteli legalább két nyelv ismeretét.

Én evezős lehetőségek után érdeklődöm ugyanitt. Úgy terveztem, hogy a hosszú hétvége egyik napján a vízen leszek, hisz régóta szerettem volna a Mosoni-Dunán egy evezős túrát tenni. Az elmondások alapján gyönyörű tájon át vezet az út! Dunakilitinél lett is volna lehetőségem evezni, melyre végül egy nyári zápor miatt nem került sor, de nem bánom, mert lesz miért visszatérnem, hogy a Duna ajándékát, a galériaerdőkkel övezett Duna-ágakat, hazánk legnagyobb szigetét vadregényes tájaival megcsodáljam.

Amiért gyógyulni járnak

A szálloda épülete egybeépült a termálfürdővel, aminek a vendégek igazán örülnek, hiszen így akár egy papucsban és fürdőköntösben is átsétálhatnak a medencékhez, ha fürdőzni van kedvük. A hétköznapi rohanást csillapítja a szoba hangulata, kényelmes és tág, légkondicionáló hűsíti. Köztudott, hogy Magyarország különleges természeti kincsei a termál- és gyógyforrások. A föld mélyéről feltörő vizek elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére használják, emellett nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és – ivókúra formájában – emésztőszervi panaszok enyhítésére is alkalmasak. A mosonmagyaróvári termálvíz különlegessége, 2000 méter mélyről tör a felszínre és 74 °C fokos. Összetétele alapján (alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos) Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé sorolják. A nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag gyógyvizet itt fürdőkezelések formájában mozgásszervi megbetegedésekre használják. Légzőszervi betegségeket (pl.: höröghurut) inhalálással, gyomor és bélbetegségeket ivókúrával kezelnek ugyanitt.

A gyógyulni vágyók – ha igénylik – a szálloda orvosával is konzultálhatnak a szükséges kezelésekről. A gyógyászati szolgáltatások széles körét vehetik igénybe a szállóvendégek, így részt vehetnek gyógytornán, fizioterápián, kérhetnek iszappakolást vagy víz alatti sugármasszázst. A szálloda a betegségek kezelése mellett nagy hangsúlyt fektet az egészség megőrzésére is. A fittséget, a szépség megőrzését szolgálják a különböző fürdők (pl.: Holt-tengeri só vagya borfürdő).

A nyugati határvidéket nem kell bemutatni a fogászati céllal hazánkba látogató külföldieknek. A nagyobb városokban, így Győrött, Sopronban és Mosonmagyaróváron is a fogászati turizmus az egyik legjövedelmezőbb ágazat az egészségturizmuson belül. A szálloda is kínál fogászati kezeléseket, de plasztikai sebészet is található a közelben.

A masszázs

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, gondoltam, mikor megtudtam, hogy a napot masszázzsal kezdhetem. A szálloda minden szintjén található egy masszázshelyiség, tényleg csak egy karnyújtásnyira bármely szobától. Sokáig hezitáltam melyiket válasszam, kókuszos, csokoládés vagy kávémasszázst, esetleg lávaköveset vagy aromaterápiást, de végül a teljes testre kiterjedő masszázst választottam, reméltem így teljesen ellazulok. A masszőr mozdulatain azonnal érezni lehetett, hogy profival van dolgom. A hölgy tisztában van azzal, hogy ebbe a gyógyszállóba pihenni jönnek az emberek, ezért hagyja az embert masszázs közben relaxálni, egy szót sem szól, ha nem kérdezik, csak a halk zene szól, hála érte. Megdöbbentem persze, amikor a lapockámnál járva egy kisebb csomóra bukkant, majd megállapította, hogy kicsit meszes. Ez nem lehet – gondoltam magamban - még 30 se vagyok! A hölgy érezve rajtam a „pánikot” megnyugtatott, hogy ez majdnem minden embernél megjelenik, nem kell aggódnom. Kissé bódultan keltem fel az ágyról, elszakadva a hétköznapok gondjától, minden porcikám megköszönte a kényeztetést, így újult erővel vettem irányt a fürdő felé.

Fürdeni jó!

A fürdőben eltűnik a tömeg, szinte észre sem vettük, hogy milyen sok ember tartózkodik egyszerre egy helyen. A különböző céllal érkező vendégek elválasztása tökéletesen megoldott, mindenki talál magának egy nyugalmas padot vagy nyugágyat, hűs fát, ahol kedvére elnyújtózhat. Nem zavarja egymást a nyugalomra vágyó és gyógykezelésen lévő idősebb korosztály, és a kissé hangosabb fiatal. A gyógyvizes medencék osztottak, kívül és belül is el lehet merülni, de ellazulhatunk a pezsgőfürdőben is. A termálmedencék főleg a családosok és a fiatalok igényeit szolgálják, a fedett és szabadtéri úszómedencék pedig a sportosabb vendégeket várják. A fürdőzés közben jól esik egy-egy könnyű falat, erről egy jól felszerelt, választékos kis étterem gondoskodik. Megéheztem én is, de nem ehettem, mert a szálloda kímélő étrendre fogott.

A gyomor is pihen!

A szálloda gondoskodik a teljes testi megújulásról, az egészségmegőrzést nemcsak a különböző szépészeti szolgáltatásokkal, hanem az étkezéssel is igyekeznek biztosítani. Napi négy féle menüből (két normál + egy kímélő + egy diétás) választhatnak a félpanziós vendégek, amelyet ebédkor vagy vacsorára is el lehet fogyasztani. Engedve a csábító, de kímélő étrendnek, este ilyet választottam. A menü első fogása fokhagymás spenótkrémleves sajtgombóccal volt. A hal sem tartozik a nehezebb ételek közé, így főfogásként rostonsült pisztrángot kínáltak vajas mandulával. A desszert is könnyen csúszik, sajnos nem palacsinta, hanem friss vegyes gyümölcs.

A szállodától pár percre van a város macskaköves főutcája, ahol sétálhatunk, így a gyógykúrát még színesebbé, élvezetesebbé tehetjük. De a környéket nem csak gyalog, hanem a szállodában bérelhető kerékpáron, szerdánként kisvonattal vagy sétakocsin ülve is felfedezhetjük. A horgászat, lovaglás, tenisz és golf szerelmesei sem csalódnak majd a vizek városában, mert nekik is akad lehetőség bőven.

A város körül elhelyezkedő Hanság, mely a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, a Szigetköz és a Lajta – völgye további vonzerőt jelentenek az itt tartózkodó vendégeknek. A természeti kincsek mellett kulturális értéket képviselnek olyan városok, mint Győr, Sopron, Pozsony vagy Bécs, ahová érdemes egy-egy napos kirándulást tenni.
Kapcsolódó Tartalom